ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові закрилася автошкола, де отримувала права Зайцева

Акредитаційна комісія залишилася незадоволена матеріально-технічною базою "Транстур".

У Харкові закрилася автошкола, де отримувала права Зайцева
Фото: стопкадр трансляции

Харківська автошкола "Транстур", де отримувала водійські права учасниця ДТП із шістьма загиблими Олена Зайцева, припинила свою діяльність.

Про це в ефірі "ОбозTV" заявив начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

За його словами, установі дали два тижні на усунення всіх виявлених порушень. Зокрема, акредитаційна комісія залишилася незадоволена матеріально-технічною базою "Транстур".

"На мою думку, в автошколі розуміли громадський резонанс і вирішили не виправляти недоліки. Тому що їм все одно не дали б "жити" після того, що сталося. Тому, напевно, вони вирішили припинити свою діяльність. Але через дерегуляцію ми фактично не можемо проводити перевірки після подібних випадків", - заявив Криклій.

Відзначимо, що харківські правоохоронці вже через три дні після аварії заявили, що вивчатимуть обставини отримання Зайцевою водійських прав. Кримінальне провадження за цим фактом відкрили пізніше, в грудні 2017 року.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року центрі Харкова авто Lexus під керуванням 20-річної студентки Олени Зайцевої врізалося в автомобіль Volkswagen Tuareg під керуванням підприємця Геннадія Дронова, який виїжджав з провулка, в результаті Lexus відкинуло на пішоходів. На місці загинули п'ятеро людей, ще одна жінка померла в лікарні. Шестеро осіб було важко травмовано.

26 лютого 2019 року суд засудив Зайцеву і Дронова до 10 років в'язниці. Їх також зобов'язали виплатити 8 млн грн компенсації сім'ям жертв ДТП. Захист Зайцевої домагається пом'якшення вироку - замість десяти років в'язниці вони вимагають 5 років умовного покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram