ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Українським лікарням безкоштовно направлять близько 14 тис. одиниць медобладнання

Загальна сума обладнання - 68,8 млн гривень.

Українським лікарням безкоштовно направлять близько 14 тис. одиниць медобладнання
Фото: bank.gov.ua

Сьогодні, 8 травня, уряд підтримав ініціативу Міністерства економічного розвитку про безкоштовну передачу українським лікарням 13 тис. 952 одиниці медичної техніки та обладнання на загальну суму 68,8 млн гривень. Про це повідомляє прес-центр Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Ця техніка та обладнання стоять на балансі Державного матеріального резерву України і не використовується за призначенням 3-5 років, проте вона цілком придатна для роботи в медичних установах.

"Це обладнання свого часу закуповували для потреб Державного резерву, але поки що не використовують. Хоча перебуває в хорошому стані. Ми зважили всі можливості і виявилося, що медичні установи готові забрати це обладнання, несуттєво його модернізувати і використовувати в роботі. Щоб передача була прозорою і чесною - передамо все Міністерству охорони здоров'я для подальшого розподілу в лікарні України", - розповів перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

У переліку техніки і обладнання: комплекси рентгенівської діагностики, пульсоксиметри, дихальні апарати, апарати штучної вентиляції легенів, маски, кисневі концентратори і т.д.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2019 року МОЗ підписало нові договори з міжнародними організаціями Crown Agents і ПРООН на закупівлю ліків і медичних виробів за рахунок коштів держбюджету 2019 року.

МОЗ уже п'ятий рік поспіль здійснює закупівлі ліків через міжнародні організації. За цей час, за його даними, вдалося заощадити до 40% бюджетних коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram