ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Усі перевірки Держлікслужби будуть фіксуватися на відеореєстратор

Поки що такий формат перевірок поширюється тільки на Київ, проте до кінця року систему впровадять у всіх областях України.

Усі перевірки Держлікслужби будуть фіксуватися на відеореєстратор
Фото: Макс Требухов

З травня 2019 року в Києві стартує пілотний проект Державної служби України з лікарських засобів і контролю за наркотиками: інспектори територіальних органів Держлікслужби в Києві проводитимуть перевірки і фіксуватимуть свою роботу на відеореєстратор.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Далі нововведення пошириться по всій Україні. Це дозволить зробити перевірки прозорішими і об'єктивними, значно знизити корупційні ризики й убезпечити інспектора від можливих провокацій з боку суб'єкта перевірки.

Усі камери будуть зафіксовані на грудях інспектора і не перешкоджатимуть їхній роботі. Також реєстратори будуть оснащені GPS-пристроєм для передачі чітких координат перевірки.

Уже зараз такий підхід використовують експерти ДП "Український фармацевтичний інститут якості" (УФІЯ), яких залучає Держлікслужба до перевірки виробників лікарських засобів на відповідність вимогам належної виробничої практики.

Така система фіксації процесу перевірки полегшить документування спостережень інспекторів під час складання звіту, допоможе забезпечити об'єктивність, повноту і достовірність результатів інспектування. Крім того, відеозапис може бути ефективним інструментом вирішення спірних питань, які виникатимуть під час інспектування.

Планують, що до кінця року перевірки Держлікслужби фіксуватимуть на відео в усіх областях України.

Нагадаємо, 24 квітня 2019 року Уляна Супрун заявила, що МОЗ планує розширити вакцинацію від кору на всі категорії дорослих - у тому числі для осіб, які не перебувають у групі ризику. Наказ про розширення вакцинації може бути затверджений упродовж двох тижнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram