ГоловнаСуспільствоВійна

Число обстрілів на Донбасі збільшилося до 18

Двоє бійців ООС отримали поранення.

Число обстрілів на Донбасі збільшилося до 18
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 18 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України на Донбасі. В результаті двоє військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"1 травня збройні формування РФ 18 разів порушили режим припинення вогню, з них шість разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 і 82 мм мінометів. Ворог також обстрілював наших захисників із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Унаслідок обстрілів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення", - йдеться в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" супротивник 16 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил: двічі з 120 і 82 мм мінометів - біля населеного пункту Піски; тричі з 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу населених пунктів Новомихайлівка, Красногорівка та Миколаївка; вісім разів із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу населених пунктів Новотроїцьке, Мар'їнка, Авдіївка, Павлопіль, Невельське, Харчовик, Верхньоторецьке та Широкине; тричі з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу населених пунктів Гранітне, Лебединське і Миколаївка.

Під обстрілом також виявилися населені пункти Південне та Станиця Луганська.

З початку поточної доби бойовики чотири рази обстріляли позиції ЗСУ: двічі з гранатометів і великокаліберних кулеметів біля Мар'їнки; з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - біля села Лебединське; з великокаліберних кулеметів - поблизу населеного пункту Павлопіль.

Нагадаємо, з початку дня в середу, 1 травня, під час бойових дій на Донбасі було поранено двох українських військових.

30 квітня на Донбасі було 13 обстрілів. Цього дня загинув боєць 24 ОМБр імені Короля Данила, ще одного військового було поранено.

29 квітня бойовики вісім разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі. Втрат серед українських військових не було.

28 квітня, на Великдень, бойовики тричі за добу відкривали вогонь, втрат теж не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram