ГоловнаСуспільствоЖиття

Житель Дніпра погодився повідомити про замінування за 1700 гривень

Поліція встановила і затримала замовника і виконавця дзвінка про хибну загрозу.

Фото: npu.gov.ua

Дніпровські правоохоронці затримали двох телефонних терористів - замовника та виконавця злочину. 26-річний житель Дніпра за 1700 гривень погодився зателефонувати в поліцію і повідомити, що "через 30 хвилин станеться вибух у приміщенні апеляційного господарського суду".

Повідомлення про замінування суду надійшло до Шевченківського відділення поліції 4 квітня близько полудня. З приміщення суду евакуювали співробітників і відвідувачів, а судові засідання - перенесли. Перевірка приміщення не виявила ніяких вибухонебезпечних предметів.

Під час оперативних заходів поліцейські спільно з співробітниками СБУ затримали 26-річного чоловіка, який здійснив телефонний дзвінок. У нього вилучили телефон і сім-карту. Затриманий раніше не був судимий, він заявив, що не знав, що за це правопорушення передбачена кримінальна відповідальність.

Фото: npu.gov.ua

Під час подальшого розслідування з'ясувалося, що затриманий скоїв злочин з корисливих мотивів - за телефонний дзвінок з повідомленням про вибух йому заплатили 1700 гривень. 8 квітня правоохоронці затримали замовника злочину.

Слідчі встановлюють мотиви замовника, попередньо, в такий спосіб чоловік намагався відтермінувати судове засідання.

Зараз обох чоловіків затримали. Їм вручено повідомлення про підозру, виконавець злочину перебуває під домашнім арештом. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу замовнику. За скоєння злочину чоловікам загрожує до 6 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram