ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ відмовилася розкривати подробиці у справі колишнього міністра спорту Коржа

СБУ підозрює Віктора Коржа у здирництві й отриманні хабара через посередника.

СБУ відмовилася розкривати подробиці у справі колишнього міністра спорту Коржа
Фото: http://job-sbu.org

Служба безпеки України відмовилася розкривати інформацію про розслідування кримінального провадження за підозрою екс-міністра спорту Віктора Коржа (зараз він радник міністра Арсена Авакова) у вимаганні 30 тис. доларів хабара. Про це йдеться у відповіді СБУ на запит агентства «Українські новини».

Хабар передавали через посередника.

На початку березня було відкрито кримінальне провадження за фактом вимагання в бізнесменів 30 тис. доларів. 14 березня в рамках розслідування Вікторові Коржу було повідомлено про підозру за частиною 3 статті 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Інших відомостей, зокрема чи повернувся Корж з-за кордону, де перебував у відпустці, чи обрану йому запобіжний захід - СБУ не повідомляє, посилаючись на те, що ці дані не підпадають під розголошення.

"Згідно зі статтею 222 Кримінального процесуального кодексу та статтею 387 Кримінального кодексу, відомості досудового розслідування не підпадають під розголошення", - зазначає СБУ у відповіді.

Нагадаємо, 14 березня в Києві правоохоронці затримали посередника під час отримання усієї суми хабара. СБУ запідозрила Коржа у вимаганні грошей у власників мережі київських ломбардів. Сам Віктор Корж перебував у той момент у відпустці за кордоном і відкинув усі звинувачення. Він стверджував, що ці гроші - ініціатива підтримки спортсменів - представників Федерації біатлону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram