ГоловнаСуспільствоЖиття

Правоохоронці почали спільні навчання для роботи на виборах

Нацгвардія, поліцейські, прикордонники, рятувальники і курсанти відпрацьовують алгоритми дій при різних порушеннях на виборах.

Фото: mvs.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ почало проводити тренінги правоохоронців, задіяних в охороні громадського порядку на президентських виборах 31 березня. Про це сьогодні повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, інформує прес-служба МВС.

Навчання проходять на полігоні Національної гвардії в с. Нові Петрівці під Києвом.

Усі підрозділи МВС проводять координаційні наради і командно-штабні навчання, щоб забезпечити дотримання законності передвиборної кампанії і виборів.

Усього в забезпеченні громадської безпеки і порядку під час виборчого процесу МВС будуть задіяні 131 545 представників особового складу. З них Нацполіція - 69230, Держприкордонслужба - 8133, Нацгвардія - 7688, ДСНС - 39361, ДМС - 1857 і 5276 осіб з вищих навчальних закладів зі специфічними умовами навчання.

Під час навчань правоохоронці відпрацьовують алгоритм дій у разі виявлення та документування різного виду порушень на виборах. Крім чергувань на виборчих дільницях, усі підрозділи перебуватимуть на посиленому варіанті несення служби. У разі потреби будуть залучатися вибухотехніки.

Нагадаємо, президентські вибори пройдуть в Україні 31 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram