ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко затвердив емблему спецназу у вигляді вовка, підперезаного золотим поясом

Гаслом стали слова князя Святослава: "Іду на Ви".

Порошенко затвердив емблему спецназу у вигляді вовка, підперезаного золотим поясом
Эмблема Сил спецопераций ВСУ
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко затвердив емблему Сил спеціальних операцій Збройних Сил України у вигляді вовка, підперезаного золотим поясом.

Про це йдеться в указі президента №11 від 17 січня.

"Символом Сил спеціальних операцій ЗСУ є зображення крокуючого вовка срібного кольору, підперезаного золотим поясом-наузом, який накладено на вінок з лаврового листя срібного кольору", - йдеться в документі.

У центрі нижньої частини вінка розміщено срібний двозубець - знак князя Київської Русі Святослава Хороброго. Під нижньою частиною вінка півколом розміщено стрічку золотого кольору з гаслом князя Святослава "Іду на Ви". Також затверджено прапор і штандарт Сил спецоперацій.

Фото: president.gov.ua

Сьогодні Порошенко вручив командиру Сил спеціальних операцій Збройних Сил України прапор, емблему і штандарт командувача ССО, повідомляють на сайті президента.

"Днями я підписав Указ про заснування емблеми і символа, і прапора ССО і штандарта командувача. І відтепер вашим гаслом стануть слова київського князя Святослава «Іду на Ви», що понад тисячу років тому наводили жах на ворогів», - сказав він на врученні.

Фото: president.gov.ua

Порошенко також нагадав, що нову уніформу спецназівців українці могли побачити під час військових парадів на честь Дня незалежності.

"Кілька років поспіль по святковому Хрещатику крокують воїни в нових мундирах, і серед них - представники ССО", - сказав він.

Фото: president.gov.ua

Нагадаємо, 2016 року представили нову емблему Управління розвідки Міноборони України, на якій сова пронизує мечем територію Росії. У Держдумі РФ зажадали пояснень, а віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін назвав емблему "дебільною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram