ГоловнаСуспільствоВійна

Російські найманці відмовляються від нагород за участь у боях на Донбасі, - Міноборони

Військові розуміють, що нагороди будуть доказами проти них у суді.

Російські найманці відмовляються від нагород за участь у боях на Донбасі, - Міноборони
Боевики на параде в Донецке, 2018 год
Фото: dnews.dn.ua

Російські найманці на окупованому Донбасі відмовляються від нагород за участь у бойових діях, оскільки побоюються, що такі нагороди стануть доказами проти них у кримінальних справах. Про це сьогодні повідомила прес-служба Міноборони України з посиланням на дані головного управління розвідки.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російське окупаційне командування намагається в будь-який спосіб підвищити мотивацію особового складу до проходження служби в складі передових підрозділів з'єднань і частин 1 і 2 АК ЗС РФ. Зокрема, окупанти поширюють чутки про підвищення грошового забезпечення військовослужбовцям російських окупаційних військ, які безпосередньо беруть участь у бойових діях і нагороджені т. зв. відзнаками "Учасник бойових дій", - сказано в повідомленні.

Розвідники зазначають, що "значна кількість цих військовослужбовців російських окупаційних військ" відмовляються оформляти документи на отримання таких нагород.

"Кандидати для заохочення" також побоюються, що списки нагороджених буде оприлюднено і служитимуть доказовою базою на майбутньому судовому процесі над ними", - зазначає Міноборони.

Нагадаємо, в грудні 2018 року Міністерство юстиції України передало до Європейського суду з прав людини детальну інформацію про російських військових, які беруть участь у бойових діях на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram