ГоловнаСуспільствоЖиття

На Різдво українцям покажуть Томос про автокефалію

Митрополит Єпіфаній 7 січня здійснить Божественну літургію в соборі Святої Софії.

На Різдво українцям покажуть Томос про автокефалію
Собор Святой Софии
Фото: facebook.com/epifaniy

Предстоятель Православної церкви України митрополит Єпіфаній 7 січня здійснить Божественну літургію в соборі Святої Софії.

Про це повідомляється на його сторінці в Фейсбуці.

Богослужіння розпочнеться о 10:00.

"У спільній молитві запланована участь президента України, спікера Верховної Ради, народних депутатів, членів Кабінету Міністрів, української інтелігенції, капеланів і волонтерів", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що під час богослужіння в соборі буде Томос. 7 січня вхід в собор і на його територію буде обмежено з міркувань безпеки. Всі віруючі зможуть також взяти участь в молитві і спостерігати за богослужінням з великого екрану на Софійській площі.

"Після літургії Томос буде перенесено для загального огляду в трапезний храм Софії Київської (Мала Софія), де кожен бажаючий зможе його побачити в будь-який день з 8:00 до 18:00. Вхід в трапезний храм, де буде зберігатися Томос - вільний", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року була створена Православна церква в Україні, яка об'єднала УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і частину УПЦ Московського патріархату. Її предстоятелем обрано єпископа Єпіфанія, який отримав титул митрополита Київського і всієї України. Раніше такий титул був у Онуфрія.

Офіційне підписання Томосу про автокефалію помісної ПЦУ розпочнеться 5 січня, а 6 січня після божественної літургії його вручать митрополиту Єпіфанію.

5-6 січня спікер Ради Андрій Парубій разом з делегацією на чолі з президентом Петром Порошенком поїдуть до Туреччини на церемонію вручення Томосу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram