ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала вимагачів 4,2 млн гривень з колишніх власників банку

Вимагачі попалися на отриманні хабара.

СБУ викрила вимагання грошей у власників столичного банку представниками псевдо-громадської організації

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили керівника псевдо-громадської організацій на вимаганні грошей з колишніх власників одного з київських банків, про це повідомляється на сайті СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники зареєстрували громадську організацію, створену нібито для захисту прав вкладників банку, в який була введена тимчасова адміністрація. "Насправді, ділки планували через задіяння компромату повернути близьким родичам і за певний відсоток великим вкладникам банку гроші, які «зависли» на рахунках і депозитах установи", - говорять в СБУ.

Фото: прес-служба

Затримані із залученням деяких співробітників банку протягом дев'яти місяців за допомогою спеціальних технічних засобів зняття інформації фіксували матеріали для шантажу колишніх власників.

Співробітники СБ України задокументували факт вимагання засновником «громадської організації» 4,2 млн гривень в обмін на знищення компрометуючих даних.

Фото: прес-служба

Правоохоронці затримали керівника ГО в одному зі столичних офісів відповідно до ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України під час отримання усієї суми неправомірної вигоди.

Триває досудове слідство у кримінальному провадженні, відкрите за ст. 189 і ст. 364 Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram