ГоловнаСуспільствоПодії

З львівського вокзалу евакуювали 800 осіб через "мінування"

Вибухонебезпечних предметів не виявили.

З львівського вокзалу евакуювали 800 осіб через "мінування"
Фото: facebook.com/MVS.LVIV

У Львові близько 800 осіб евакуювали вранці 20 жовтня з залізничного вокзалу через повідомлення про замінування. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Львівської області.

"У поліцію надійшло повідомлення від аноніма про замінування Головного залізничного вокзалу Львова. На місці події працювали експерти-вибухотехніки, кінолог, слідчо-оперативна група та інші служби, які задіюються в таких випадках. Було евакуйовано близько 800 осіб персоналу та пасажирів", - йдеться в повідомленні.

Після обстеження приміщення вокзалу правоохоронці не виявили вибухонебезпечних предметів.

Зараз встановлюється особа аноніма, який телефонував правоохоронцям. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Нагадаємо, в кінці вересня з потяга на центральному вокзалі Києва евакуювали 700 осіб через повідомлення про мінування.

У серпні у Львові через повідомлення про мінування евакуювали відвідувачів чотирьох фітнес-клубів.

На початку червня у Львові кілька днів поспіль "мінували" бізнес-центри. У Службі безпеки визначили, що дзвінки з повідомленнями про мінування надходили з Росії.

З початку року в Україні було зафіксовано в два рази більше "мінувань", ніж за весь 2017 рік. Незалежно від мотивів "телефонних терористів", їх дії караються позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторний дзвінок зловмисник може бути засуджений на термін від чотирьох до восьми років. "Анонімам" також доведеться компенсувати витрати державних і комерційних установ, які зазнали збитків від їх дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram