ГоловнаСуспільствоВійна

У понеділок на Донбасі поранено трьох військових, один загинув

Бойовики здійснили 37 обстрілів.

У понеділок на Донбасі поранено трьох військових, один загинув
Фото: Макс Левин

У понеділок, 15 жовтня, бойовики здійснили 37 обстрілів по позиціях операції Об'єднаних сил. Під час обстрілів один український військовий загинув, троє отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр ООС на своїй сторінці в Фейсбуці.

За минулу добу ворог здійснював обстріли наших позицій у районі населених пунктів Кримське, Катеринівка, Троїцьке, Луганське, Світлодарськ, Новолуганське, Південне, Авдіївка, Піски, Невельське, Мар'їнка, Березове, Степове, Старогнатівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Талаківка, Водяне, Лебединське і Широкине.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Позиції Об'єднаних сил у районі населених пунктів Троїцьке, Новолуганське і Талаківка супротивник обстрілював із мінометів 120-го калібру, а по опорних пунктах біля Троїцького, Луганського, Світлодарська та Гнутового застосовував міномети калібру 82 мм. На захисників Троїцького і Водяного ворог здійснював вогневий вплив з озброєння бойових машин піхоти, а в Авдіївці відбулося бойове протистояння.

За даними розвідки, двох бойовиків російсько-окупаційних військ знищено і шістьох поранено.

З опівночі 16 жовтня зафіксовано три обстріли із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї поблизу населених пунктів Новозванівка, Піски і Павлопіль. Важке озброєння не застосовувалося, втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Напередодні окупаційні війська 23 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі. Поранені четверо військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram