ГоловнаСуспільствоВійна

Український вертоліт Мі-24 збив безпілотник РФ над Лисичанськом

Дрон виконував розвідувальний політ за маршрутом Лисичанськ - Сєвєродонецьк.

Український вертоліт Мі-24 збив безпілотник РФ над Лисичанськом
Фото: facebook.com/pressjfo.news

Екіпаж вертольота Мі-24 зі складу Об'єднаних сил в суботу, 13 жовтня, збив безпілотник "Орлан-10", який перебуває на озброєнні збройних сил РФ. Про це повідомили в штабі ООС.

"У небі над Лисичанському о 8:09 радіотехнічними засобами була виявлена повітряна ціль, попередньо ідентифікована як безпілотний літальний апарат "Орлан-10", який перебуває на озброєнні збройних сил РФ", - йдеться у повідомленні.

За словами військових, ціль маневрувала, виконуючи розвідувальний політ за маршрутом Лисичанськ - Сєвєродонецьк.

"Відразу ж чергові сили протиповітряної оборони були приведені в бойову готовність номер один. Командувачем Об'єднаними силами генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим було ухвалено рішення для знищення цілі залучити вертоліт вогневої підтримки Мі-24", - йдеться у повідомленні.

О 8:45 екіпаж чергового вертольота армійської авіації зі складу Об'єднаних сил отримав команду "Повітря!" і злетів на перехоплення повітряної цілі. Виявивши ціль візуально, екіпаж вертольота почав її переслідування.

Російський безпілотник інтенсивно маневрував за висотою і часто змінював курс, але це його не врятувало, зазначили військові.

"О 9:58 "Орлан-10" російських окупаційних військ був збитий в районі населеного пункту Борівське. Вже о 10:10 підрозділами наземних військ Об'єднаних сил його уламки були знайдені та ідентифіковані", - додали в штабі ООС.

Нагадаємо, вранці, 12 жовтня, черговими засобами протиповітряної оборони ОТУ "Північ" було виявлено два безпілотні літальні апарати, які перетнули лінію розмежування і рухалися в напрямку Лисичанського нафтопереробного заводу. Один БПЛА був збитий, другому вдалося повернутися на непідконтрольну територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram