ГоловнаСуспільствоЖиття

Вибухотехніків Нацполіції звинуватили в заподіянні 500 тис. гривень збитків

Протягом слідства збитки відшкодували в повному обсязі.

Вибухотехніків Нацполіції звинуватили в заподіянні 500 тис. гривень збитків
Фото: Сергей Нужненко

Генеральна прокуратура передала в суд обвинувальні акти стосовно керівників структурних підрозділів Національної поліції в Києві та Київській області за фактами неналежного виконання службових обов'язків.

Про це повідомив прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко у Фейсбуці.

За його словами, завершено досудове розслідування за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

"Протягом слідства встановлено, що посадові особи відділів забезпечення вибухобезпеки, які є одночасно матеріально відповідальними особами, несумлінно ставлячись до виконання своїх службових обов'язків, не перевіривши реального надходження товару (електричних ініціаторів (картриджів) РТ 1517 до руйнівника безвідкатної дії ABL1000) відповідно до умов договору від суб'єкта господарської діяльності-постачальника, підписали видаткові накладні, у зв'язку з чим на розрахункові рахунки суб'єкта господарської діяльності-постачальника безпідставно були перераховані державні кошти в розмірі майже 500 тис. гривень", - повідомив Лисенко.

Він також зазначив, що збиток, заподіяний державі, було відшкодовано в повному обсязі.

12 вересня обвинувальні акти були направлені в Шевченківський райсуд Києва для розгляду по суті.

Нагадаємо, з початку року в поліцію надійшло понад 1,5 тис. неправдивих повідомлень про замінування. У той самий час за весь 2017 рік було зареєстровано 700 таких повідомлень.

Незалежно від мотивів "телефонних терористів", їхні дії караються позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторний дзвінок зловмисник може бути засуджений на термін від чотирьох до восьми років. "Анонімам" також доведеться компенсувати витрати державних і комерційних установ, які зазнали збитків від їхніх дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram