ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура обшукує лісові господарства і підприємства-контрагенти в Харківській області

Попередньо встановлено, що дерева вирубували незаконно і збували підприємцям за заниженими цінами.

Прокуратура обшукує лісові господарства і підприємства-контрагенти в Харківській області
Фото: khar.gp.gov.ua

Прокуратура Харківської області спільно з Управлінням захисту економіки Нацполіції проводить обшуки в лісових господарствах і на підприємствах-контрагентів.

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

Слідчі дії проводять у рамках кримінального провадження за ч.2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Максимальна санкція статті - шість років позбавлення волі.

Як розповів начальник управління облпрокуратури Сергій Перепелиця, за попередніми даними, в лісгоспах незаконно, без належних дозвільних документів, вирубували дерева, а потім збували їх підприємцям за заниженими цінами.

"Зараз проведено 28 обшуків - на території шести лісових господарств Харківщини, а також на переробних підприємствах і за місцем проживання фігурантів кримінального провадження. Вилучено деревину і документацію", - розповів Перепелиця.

Фото: khar.gp.gov.ua

Фото: khar.gp.gov.ua

У цей час обшуки тривають. Встановлюються також інші обставини справи.

Нагадаємо, 6 вересня Верховна Рада підтримала пропозиції президента до ветованого ним законопроекту №5495 про запобігання контрабанді лісу і криміналізувала контрабанду лісу без мораторію на експорт дров.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що контрабанда лісу сягнула обсягів 6-8 млрд гривень на рік, і анонсував тотальну перевірку лісгоспів. Він також повідомив, що незабаром назве "цікаві прізвища" тих, хто займався контрабандою лісу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram