ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники перемістили КПВВ "Мілове" в Луганській області на територію України

Прикордонна служба Росії почала влаштовувати провокації з боку свого пункту пропуску.

Державна прикордонна служба України перемістила пункт пропуску "Мілове" (Луганська обл.) на українсько-російському кордоні на українську територію.

Із сьогоднішнього ранку пункт пропуску функціонує на новому місці у звичайному режимі, повідомляє Держприкордонслужби України.

Як роз'яснив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян, українська частина пункту пропуску розташована на російській території в селищі на вул. Дружби Народів. На цій самій вулиці, вглиб російської території, розташовано і російський пункт пропуску.

"Минулого місяця російські прикордонники почали облаштування зі свого боку - просто на вулиці вбивали стовпчики і проводили інші роботи. Цим самим створювали умови для провокацій і навіть передумови для конфлікту або захоплення наших прикордонників у заручники. Керівництво Держприкордонслужби прийняло рішення перенести пункт пропуску - пересунути на українську територію", - розповів Слободян.

Пропускна здатність ПП "Мілове" - 3,6 тис. осіб і 650-700 транспортних засобів на добу.

Нагадаємо, минулого тижня водії автомобілів на іноземних номерах, які організувалися в рух "Авто Євро Сила", влаштували безладдя з прикордонниками в пункті пропуску "Гоптівка" в Харківській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram