ГоловнаСуспільствоЖиття

"Будинок художника" на Андріївському остаточно повернувся в комунальну власність

Верховний Суд відхилив касацію відповідача і залишив чинним рішення суду першої інстанції.

Генеральна прокуратура України домоглася повернення історичної будівлі на Андріївському узвозі в Києві в комунальну власність. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

У вівторок, 11 вересня, Верховний Суд України розглянув касаційну скаргу і залишив чинним рішення судів першої та апеляційної інстанцій, завершивши таким чином повернення будинку у власність Київської міської ради.

Фото: google.com

Йдеться про двоповерхову будівлю на Андріївському узвозі, 22а, яку з 2004 року орендує Асоціація артгалерей України, а займає художня галерея "Карась". Приміщення площею 245 кв.м і вартістю майже 2,8 млн гривень повернулося в комунальну власність після незаконної передачі низці іноземних компаній. Будівля незаконно вибула з комунальної власності на користь приватної структури, зареєстрованої в США, без відповідного рішення, згоди і відома Київської міської ради і без сплати будь-яких коштів.

Щоб ускладнити повернення майна в комунальну власність, спірне приміщення неодноразово відчужували, в тому числі на користь іноземних компаній. При цьому останнє відчуження відбулося, незважаючи на накладення судом арешту на спірне майно.

Прокуратура звернулася до суду з позовом про витребування майна на користь Київської міської ради. Господарський суд Києва задовольнив позов прокуратури в повному обсязі, а Київський апеляційний господарський суд залишив рішення чинним.

Нагадаємо, з 2004 року будівля на Андріївському узвозі, 22-а використовувалася художниками для виставок. У 2007 році її вивели з комунальної власності. Судова тяганина з приводу повернення будинку тривала з 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram