ГоловнаСуспільствоВійна

Сватівський райсуд засудив сапера "ЛНР" до чотирьох років в'язниці

Засуджений визнав участь у збройному формуванні, але не в бойових діях.

Сватівський райсуд засудив сапера "ЛНР" до чотирьох років в'язниці
Фото: Depositphotos/AndreyPopov

Сватівський районний суд Луганської області засудив до 4 років позбавлення волі громадянина України, який брав участь у діяльності незаконного збройного формування "ЛНР". Про це йдеться в рішенні суду від 5 вересня, опублікованому сьогодні.

Засуджений чоловік з жовтня 2015 по січень 2016 року співпрацював з "народною міліцією ЛНР", куди був прийнятий на посаду сапера. Під час досудового розслідування сторона звинувачення виявила фотографії підозрюваного у камуфляжній формі із символікою бойовиків, а також фотографії на тлі військової техніки.

Чоловік визнав, що співпрацював з бойовиками, проте заперечує, що брав участь у бойових дій. Суд не повірив у щире каяття, але, з огляду на відсутність обтяжливих обставин, а також відсутність попередніх судимостей, засудив підозрюваного до 4 років ув'язнення без конфіскації майна.

У терміні ув'язнення буде враховано час перебування під вартою з травня 2018 року.

Нагадаємо, Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області стягнув 3,9 млн гривень з колишнього військовослужбовця за пошкодження самохідної артилерійської установки в стані алкогольного сп'яніння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram