ГоловнаСуспільствоПодії

Пропускні пункти "Каланчак" і "Чаплинка" призупинили роботу через ситуацію з "Кримським Титаном"

КПВВ "Чонгар" працює в штатному режимі.

Пропускні пункти "Каланчак" і "Чаплинка" призупинили роботу через ситуацію з "Кримським Титаном"
Фото: news.online.ua

Контрольні пункти в'їзду/виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" на адміністративному кордоні з анексованим Кримом тимчасово припиняють свою роботу в зв'язку з екологічною ситуацією з заводом "Кримський Титан".

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян в Фейсбуці.

КПВВ "Чонгар" працює в штатному режимі.

"З метою збереження життя і здоров'я персоналу Держприкордонслужби та громадян, які проживають біля адмінкордону і наступних через КПВВ, в зв'язку з небезпечною екологічною ситуацією, що склалася на заводі "Титан" на території тимчасово окупованого Криму, прийнято рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка". Перетнути адмінкордон з тимчасово окупованим Кримом можна буде тільки через КПВВ "Чонгар", який працює в штатному режимі", - написав він.

Слободян зазначив, що під тимчасово закритих контрольних пунктів прикордонники продовжать нести службу, але пропуск громадян та транспортних засобів здійснюватимуть тільки в екстрених випадках і в разі крайньої необхідності.

"Громадяни України з окупованого півострова, які будуть рятуватися від стихійного лиха на материковій Україні, будуть оформлятися в спрощеному порядку", - додав він.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини. Окупаційна влада заявила, що причиною викидів є спека і тривала відсутність опадів. Однак, за попередніми даними досліджень, причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного "Кримським титаном".

Робота заводу призупинена, також в Армянську для школярів на два тижні оголосили канікули, а дошкільнят з батьками і школярів "в профілактичних цілях" відправлять на відпочинок в кримські санаторії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram