ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві близько 20 курсантів перестрибували через турнікети метро, щоб не платити за проїзд

Інцидент стався кілька днів тому на станції "Виставковий центр".

У Києві близько 20 курсантів перестрибували через турнікети метро, щоб не платити за проїзд
Фото: facebook.com/LiveKyiv

У столичному метрополітені курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка масово перестрибували через турнікети, щоб не платити за проїзд.

Про це повідомляють очевидці у Фейсбуці.

Інцидент стався кілька днів тому на станції "Виставковий центр". На ролику видно, як група молодих людей у камуфляжній формі перестрибує через турнікети. У цю мить чутно як працює сигналізація.

Відео з порушниками перепостила прес-секретар столичної підземки Наталія Макогон. За її словами, контролер на станції викликала поліцію, а метрополітен повідомив про курсантів-порушників керівництву Військового інституту КНУ.

"Контролер викликала поліцію. Але коли потрібно викликати поліцію для майбутніх поліцейських... ", - додала Макогон.

Згідно з українським законодавством, проїзд у метро для курсантів повинен компенсуватися бюджетною установою, а студентські проїзні може замовити сам інститут.

"За чинним законодавством, проїзд їм (курсантам) безпосередньо має компенсувати бюджетна установа, тобто оплата в метрополітені проводиться на загальних підставах, а не шляхом перестрибування через турнікет", - пояснила Макогон.

Нагадаємо, з 14 липня вартість проїзду в громадському транспорті Києва (метро, тролейбуси, автобуси, трамваї, фунікулер і міська електричка) зросте до 8 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram