ГоловнаСуспільствоПодії

Стерненкові може загрожувати звинувачення в "перевищенні самооборони або навіть гірше"

"Цілком допускаю, що, дослідивши обставини, може статися й таке".

Стерненкові може загрожувати звинувачення в "перевищенні самооборони або навіть гірше"
Сергей Стерненко
Фото: facebook.com/sternenko

У поліції Одеської області не відкидають, що активістові Сергію Стерненку, який уночі смертельно поранив людину, може загрожувати звинувачення в "перевищенні самооборони або навіть гірше". Про це повідомив радник голови поліції області Руслан Форостяк у фейсбуці.

"Зараз, незважаючи на свідчення учасників цього інциденту, розглядають усі можливі версії подій, від банального побутового конфлікту або пограбування (коли сторони раніше були навіть не знайомі) до навмисного нападу з політичних мотивів за його [Стерненка] громадську діяльність", - заявив Форостяк.

При цьому він підкреслив, що поліція не може ігнорувати факт завдання смертельних поранень ножем, який застосував Стерненко. "Це також вимагає неупередженого й об'єктивного розгляду, а не на підставі пояснень особи, що їх вчинила, з якогось дива", - написав він.

"Чи загрожує активістові Сергію Стерненку звинувачення в перевищенні самооборони, або навіть гірше? .. Цілком допускаю, що, дослідивши обставини, може статися й таке", - зауважив Форостяк.

Окремо він відзначив, що не можна ігнорувати той факт, що ніхто не допоміг пораненому, зокрема під час зйомки події на мобільний телефон.

Також радник начальника поліції підтвердив, що убитий був бійцем 25-ї бригади Збройних сил України 1989 року народження.

Нагадаємо, що, за версією Стерненка, вночі на нього напали двоє людей, але він зумів відбитися. Один із нападників утік і пізніше був затриманий поліцією, а другому Стерненко розпоров живіт ножем, поранення виявилося смертельним. Сам Стерненко відбувся різаною раною руки та струсом мозку.

Подію кваліфіковано за ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч. 1 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на вбивство) і ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Це вже третій напад на Стерненка за останній час.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram