ГоловнаСуспільствоПодії

У прокуратурі повідомили деталі вбивства черкаського депутата

Мотивом вбивства став конфлікт зі знайомим.

У прокуратурі повідомили деталі вбивства черкаського депутата
Сергей Гура
Фото: apostrophe.ua

Прокуратура Черкаської області повідомила деталі вбивства місцевого депутата Сергія Гури у власному офісі.

Мотивом вбивства став конфлікт зі знайомим, інформує прес-служба облпрокуратури.

Згідно з повідомленням, убитий і 48-річний місцевий житель перебували в офісі громадської організації на вулиці Хрещатик. Під час розмови між ними спалахнула сварка. Знайомий чиновника зробив кілька пострілів в потерпілого і надалі забарикадувався в приміщенні. Гура від вогнепальних поранень загинув.

Співробітники батальйону поліції особливого призначення провели штурм приміщення, під час якого зловмисника затримали і відвезли в лікарню з тілесними ушкодженнями.

На місці подій правоохоронці виявили тіло Гури. Також там вилучили боєприпаси.

Поліція відкрила справу за двома статтями Кримінального кодексу України: умисне вбивство (п.3 ч.2 ст.115) і захоплення заручників (ч.2 ст.147). За скоєне зловмиснику загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, ввечері 24 травня в Черкасах озброєний чоловік увірвався в офіс в центрі міста і, погрожуючи гранатою, закрився в кабінеті і влаштував стрілянину. В результаті був убитий депутат обласної ради від ВО "Батьківщина", колишній заступник мера Черкас Сергій Гура. За даними ЗМІ, стрілянину влаштував колишній охоронець Гури Микола Гончар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram