ГоловнаСуспільствоЖиття

ФСБ Росії звинуватила СБУ у "створенні екстремістської групи" в Криму

У СБУ заявили, що "не коментують чергових фантазій ФСБ".

ФСБ Росії звинуватила СБУ у "створенні екстремістської групи" в Криму
Фото: slovoidilo.ua

Федеральна служба безпеки Росії заявила, що нібито припинила в анексованому Криму діяльність екстремістської групи, створеної помічником депутата Верховної ради України Мустафи Джемілєва Еролом Велієвим.

Про це пишуть російські ЗМІ.

Як стверджує російська спецслужба, група була створена в Харкові "за вказівкою Рефата Чубарова за підтримки Служби безпеки України". Крім Велієва, в неї також нібито входили колишні спортсмени-боксери Стешенко і Третьяков.

У ФСБ кажуть, що ця група в січні 2018 року "з використанням пляшок із пальною сумішшю скоїла підпал будинку муфтія Криму Еміралі Аблаєва".

Стешенка затримали у квітні 2018 року на в'їзді у Крим. Велієву і Третьякову Росія висунула звинувачення заочно, їх оголошено у федеральний розшук.

Прес-секретар Служба безпеки України Олена Гітлянська в коментарі "Крим.Реалії" зазначила, що заяви ФСБ РФ не відповідають дійсності.

"Ми не коментуємо чергових фантазій ФСБ", - сказала вона. Від додаткових коментарів на тему Гітлянська поки що відмовилася.

Нагадаємо, після анексії Криму ФСБ Росії проводить на півострові регулярні затримання, обшуки і допити незалежних журналістів, кримськотатарських активістів, опозиційних і проукраїнських громадських діячів і представників релігійних меншин. Правозахисники називають ці дії політично мотивованими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram