ГоловнаСуспільствоЖиття

Сквер Небесної сотні в Києві повернули державі

Тепер ділянці землі потрібно офіційно надати статус скверу.

Сквер Небесної сотні в Києві повернули державі

Верховний суд остаточно повернув у власність держави земельну ділянку під сквером Небесної сотні на вулиці Михайлівській, 24-26 у Києві. Про це повідомила координатор створення Скверу Небесної сотні, керівник ГО "Місто-сад" Євгенія Кулеба на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Ми виграли черговий суд! Тепер земля Скверу Небесної сотні остаточно належить державі! Верховний суд України поставив крапку в 4-річному судовому процесі!", - написала вона.

Кулеба додала, що тепер усі разом повинні зберегти сквер.

"Для цього потрібно надати йому офіційний статус. Просимо підписати петицію про надання офіційного статусу скверу", - закликала Кулеба.

Нагадаємо, місцеві жителі своїми силами і за власні кошти облаштували сквер Небесної Сотні на вулиці Михайлівській, 24-26 у 2014 році. Однак рішення суду від 14 жовтня 2014 року залишало чинними плани забудовника щодо будівництва.

24 вересня 2015 року Київрада розірвала договір оренди земельних ділянок по вулиці Михайлівській, 24-26 з ТОВ "Укрінвестресурс" і створила сквер на цьому місці. Тоді в Київраді запевнили, що прийняте рішення виключає забудову скверу на честь Героїв Небесної сотні.

21 січня 2016 року координатор створення Скверу Небесної сотні, керівник ГО "Місто-сад" Євгенія Кулеба створила петицію на сайті Київради з вимогою повернути землю Скверу Небесної сотні киянам. Ця ініціатива отримала одностайну підтримку жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram