ГоловнаСуспільствоПодії

У 72-й ОМБр заперечують загибель контрактника через алкоголь

0,44 проміле стало результатом вживання заспокійливих ліків на спиртовій основі.

У 72-й ОМБр заперечують загибель контрактника через алкоголь
Иллюстративное фото
Фото: Kocc Kazymko

Командування 72-ї Окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців заперечує, що загибель військовослужбовця 72 ОМБр сталася внаслідок наїзду механіком-водієм у нетверезому стані.

"Національні засоби масової інформації викладають обставини загибелі військовослужбовця 72 ОМБр внаслідок наїзду механіком-водієм у нетверезому стані. Командування 72 ОМБр заперечує цей факт у зв'язку з такими обставинами: за повідомленням медичного персоналу, військовий водій, який учинив наїзд, перебував у шоковому стані, з метою зняття шокового стану водієві були тричі дані ліки, що знімають стресовий стан", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, за результатами експертизи, яку проводила військова служба правопорядку власним коштом, результатом стало 0,44 проміле після вживання заспокійливих ліків на спиртовій основі.

Раніше у військовій прокуратурі Центрального регіону України повідомили, що "грубо порушуючи статути Збройних сил України, перед проведенням ремонтних робіт обидва контрактники придбали в найближчому селищі алкогольні напої, які і вжили на місці трагедії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram