ГоловнаСуспільствоПодії

На полігоні в Чернігівській області в результаті наїзду БМП загинув контрактник

І загиблий, і солдат, який керував БМП, перед цим вживали алкоголь.

На полігоні в Чернігівській області в результаті наїзду БМП загинув контрактник
Фото: пресс-служба СНБО

На полігоні смт. Гончарівське Чернігівської області солдат-контрактник загинув у результаті наїзду БМП. Про це 5 травня повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Інцидент стався 4 травня о 17-й годині.

"Військовослужбовець за контрактом механік-водій однієї з військових частин, перебуваючи за кермом БМП, скоїв наїзд на солдата-контрактника - військовослужбовця своєї ж військової частини, 1996 р.н.", - йдеться в повідомленні.

В результаті наїзду останній загинув на місці.

Обидва військовослужбовці залишилися після бригадних навчань близько тактичного поля полігону, щоб відремонтувати дві бойові машини піхоти.

"Грубо порушуючи статути Збройних сил України, перед проведенням ремонтних робіт обидва контрактники придбали в найближчому селищі алкогольні напої, які і прийняли на місці трагедії", - повідомили в прокуратурі.

Винуватець трагедії, закінчивши ремонт, вирішив під'їхати до іншої БМП, щоб взяти її на буксир. Однак він не помітив військовослужбовця, який ліг відпочивати поблизу другої БМП, і скоїв наїзд на нього, в результаті чого останній отримав важкі травми, несумісні з життям.

Стан алкогольного сп'яніння винуватця трагедії становив 0,44 проміле.

За фактом загибелі військовослужбовця зареєстровано кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 415 Кримінального кодексу України (порушення правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної чи транспортної машини, що спричинило середньої тяжкості чи тяжкі тілесні ушкодження або загибель потерпілого). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Нагадаємо, раніше  біля військового полігону в Чернігівській області загорівся ліс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram