ГоловнаСуспільствоОсвіта

Школярі з Чернівців взяли три медалі на міжнародній конференції

Ліцеїсти отримали нагороди за наукові роботи в секції "Фізика".

Школярі з Чернівців взяли три медалі на міжнародній конференції
Фото: mon.gov.ua

Двоє учнів з Чернівців отримали три медалі - золоту і дві бронзові - на XXV Міжнародній конференції молодих учених "ICYS-2018", яка проходила в Белграді (Сербія). Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти України.

Чернівецьку команду представляли Тарас Кузик і Максим Лещинський, які зараз навчаються в Чернівецькому ліцеї №1. Готував учнів переможець Global Teacher Prize Ukraine 2017 Пауль Пшеничка.

Тарас Кузик завоював золоту медаль за постер і бронзову за презентацію наукової роботи в секції "Фізика". Хлопець розробив нові способи розподілу матеріалів завдяки різній поведінці на поверхні води. Результати досліджень уже зараз можна використовувати на практиці: в обробці мінералів, для очищення стічних вод тощо.

Ще одну "бронзу" за дослідження з інженерії отримав Максим Лещинський. Він представив спрощену модель будови сонячних концентраторів, що дозволяє зменшити витрати на їх виготовлення.

Усього в змаганнях узяли участь близько 190 учасників із 32 країн світу, які представили проекти з фізики, математики, інформатики й екології.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки підтвердило, що

порядок прийому школярів у перший клас передбачатиме лотерею. Після того як школа прийме всіх першокласників, які живуть по сусідству, решту вільних місць будуть заповнювати шляхом жеребкування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram