ГоловнаСуспільствоПодії

Суд постановив взяти Рубана під арешт на два місяці (оновлюється)

Справу розглядає Шевченківський суд Києва.

У Шевченківському районному суді Києва почався розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу голові Центру визволення полонених ГО "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану. Про це йдеться на сайті суду.

У повідомленні наголошується, що Рубана підозрюють за трьома статтями Кримінального кодексу України - ч. й ст. 14 (готування до злочину), ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Оновлення. Рубан в суді розповів, що його підставили.

"З мене роблять терориста №1. Я заперечую всі звинувачення і у мене є пояснення", - заявив він. За словами Рубана, вчорашня операція була спланована офіцером з позивним Кедр, а він був у цього офіцера водієм. Його завданням було нібито "перевезти один товар на ту сторону і звідти забрати меблі".

"Я під'їхав у домовлений час. До мене вийшов офіцер "Кедр", розпорядився, щоб мене пропустили. Я проїхав за ним кілька метрів, потім нас оточили", - розповів Рубан.

За його словами, місце, де його затримали, розташоване між українськими блокпостами. "І з боку Донецька потрібно пройти український блокпост, і з боку Бахмута потрібно пройти блокпост. Там не пропускають просто так, там стоять офіцери і солдати з автоматами", - сказав Рубан.

Після цього представники військової прокуратури зачитали підозру.

Оновлення. 13:20. Адвокати вважають, що підстави для застави, яку пропонують прокурори, немає і переконані, що доцільно було б застосувати до їхнього підзахисного домашній арешт, передає кореспондент LB.ua.

Сам Рубан теж попросив домашній арешт.

"Прошу домашній арешт, даю слово, що не втечу", - сказав він.

Суддя пішов у дорадчу кімнату для ухвалення рішення.

Оновлення. 14:20. Рубану обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці до 6 травня без визначення застави.

Також на запитання журналістів, чи зв'язувався з ним Медведчук, Рубан відповів: "Медведчук мені не родич. Я не працював з ним ніколи. У мене немає більшого ворога, ніж він".

Нагадаємо, згідно з текстом підозри, який опублікувало видання "Страна", Рубана підозрюють у підготовці масових терактів та замахів на керівництво держави, а також незаконному володінні зброєю.

Главу Центру визволення полонених затримали вчора, 8 березня, на лінії розмежування в зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram