ГоловнаПолітика

Рубана затримано на лінії розмежування (оновлено)

Офіційних коментарів СБУ поки що немає.

Керівника Центру звільнення полонених Офіцерського корпусу Володимира Рубана в четвер, 8 березня, затримали. Про це повідомляє Страна з посиланням на джерела.

Правоохоронці затримали Рубана, коли він намагався в'їхати з контрольованої бойовиками території так званої "ДНР" на підконтрольну України територію, передає Громадське радіо.

"Там було все що хочеш. І навіть далеко не стрілецька зброя і боєприпаси", - запевняє джерело видання. За його інформацією, Рубана затримали в селищі Зайцеве Донецької області.

Співрозмовник Страны в силових структурах повідомляє, що зараз затриманого Рубана доправлено в Маріупольський СІЗО. Офіційних повідомлень про підозри на його адресу на момент підготовки публікації ще не оголошувалося.

Видання опублікувало відеозапис процесу затримання Рубана.

Про затримання Рубана на КПВВ з арсеналом зброї повідомив і заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

"На КПВВ "Майорськ" затримано Рубана. Під виглядом переселенця цей "генерал" намагався провезти цілий арсенал зброї!" - написав він у четвер увечері.

Офіційних коментарів СБУ поки що немає.

Оновлення. Генпрокурор Юрій Луценко підтвердив затримання перемовника Володимира Рубана.

У коментарі до посту волонтера Мирослава Гая щодо Рубана генпрокурор написав: "Це не випадкове затримання".

Гай повідомляє, що Рубана затримали о 9:15 у пункті "Майорськ" прикордонники, коли він намагався перевезти величезний арсенал зброї з окупованої території в Україну. За інформацією волонтера, злочинця передали в СБУ.

"Рубан незаконно присвоїв собі звання генерала і займався упровадженням агентів ФСБ в Україну під виглядом полонених. Для цього йому була відведена роль парламентера", - пише Гай.

"В інтернеті вже розганяється хвиля, що Рубан - зв'язковий Порошенка в ОРДЛО, хоча його зв'язки з Медведчуком відомі з 2014 року. Робиться це для того, щоб його відпустили", - стверджує волонтер.

У той самий час Луценко, коментуючи пост волонтера, написав: "Ніяких звільнень не буде".

Нагадаємо, 24 лютого 2017 р. нардеп Надія Савченко і Рубан відвідали виправну колонію в окупованій Макіївці, де утримують українських військовополонених. Через три дні СБУ заборонила Рубану в'їзд у "ДНР", пославшись на порушення ним чинного порядку перетину лінії розмежування. Тоді в пресі Рубан обґрунтував мету поїздки переговорами про звільнення заручників, хоча в заявці на перетин була вказана зовсім інша причина - догляд за квартирою тещі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram