ГоловнаСуспільствоПодії

ДержНС повідомила про землетрус у Кривому Розі

Причиною став тектонічний розлом на глибині 200 кілометрів.

ДержНС повідомила про землетрус у Кривому Розі
Фото: tsn.ua

Землетрус магнітудою 3,2 зафіксували в Кривому Розі, повідомляє Радіо Свобода.

У ДУ Державної служби з надзвичайних ситуацій в Дніпропетровській області повідомили, що за даними з сейсмологічної станції землетрус зафіксовано в ніч на вівторок, 20 лютого."Епіцентр землетрусу був на глибині п'ять кілометрів. Причиною став тектонічний розлом на глибині 200 кілометрів. Люди відчули землетрус. Інформація про те, що землетрус могли викликати гірничі роботи, не підтверджується", - відзначили в ДержНС.

Жителі Кривого Рогу в соціальних мережах повідомляли, що цієї ночі щонайменше в двох районах міста відчули підземний поштовх.

Влітку 2017-го жителі Кривого Рогу повідомляли про землетрус, якому передував гуркіт. Віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко підтвердив, що в Кривому Розі стався підземний поштовх магнітудою 4,1 "без негативних наслідків".

Підземні поштовхи в Кривому Розі фіксували в різні роки. Місцеві жителі пов'язують їх з роботою залізорудних шахт. Так, в 2013 році в місті стався землетрус, як заявляли ДержНС, "силою від 4 до 5 балів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram