ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ має намір зобов'язати водіїв маршруток носити формений одяг

У департаменті КМДА готують конкурс на перевезення пасажирів у режимі маршрутного таксі.

Київ має намір зобов'язати водіїв маршруток носити формений одяг
Фото: Факты

Київська міська державна адміністрація має намір зобов'язати приватних перевізників, які працюють у режимі маршрутного таксі, забезпечити водіїв форменим одягом.

Про це повідомили представники департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

На цей момент у департаменті готується конкурс на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі.

Для перевізників, які мають намір брати участь у конкурсі, заплановано встановити умови пасажиромісткості не менш ніж 21 сидячий пасажир, обладнання не менш ніж двох входів з автоматичним відчинянням дверей, обладнання електронними інформаційними табло.

Також перевізник буде зобов'язаний обладнати автоматизовану систему безготівкового розрахунку в автобусах і забезпечити водіїв однотипним форменим одягом.

Нагадаємо, в листопаді минулого року після смертельної ДТП за участю маршрутки мер Києва Віталій Кличко доручив провести комплексну перевірку ліцензій і стандартів роботи приватних маршрутних таксі в столиці.

Протягом перевірки було виявлено низку суттєвих недоліків в організації та контролі з боку департаменту транспортної інфраструктури та неефективну роботу з боку Комунальної служби перевезень. Зокрема, зазначено, що станом на середину листопада відсутні законні підстави на обслуговування перевізниками в режимі маршрутного таксі 40% маршрутів (67 зі 166 наявних).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram