ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість обстрілів на Донбасі минулого тижня скоротилася на 25%, - Хуг

80% обстрілів припадають на райони Авдіївки, Ясинуватої, Донецького аеропорту і на південні околиці Світлодарська.

Кількість обстрілів на Донбасі минулого тижня скоротилася на 25%, - Хуг
Фото: Анастасия Грицанова

За минулий тиждень СММ ОБСЄ зафіксувала зниження порушень режиму припинення вогню на 25% порівняно з минулим тижнем. Про це повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг на брифінгу в п'ятницю.

Зокрема, зафіксовано 33 випадки обстрілу із забороненого Мінськими угодами озброєння (28 випадків застосування артилерії і 5 - мінометів) порівняно зі 180 випадками за тиждень до того, повідомив Хуг.

80% обстрілів припадають на райони Авдіївки, Ясинуватої, Донецького аеропорту і південні околиці Світлодарська.

«Безпілотник СММ зафіксував біля Обозного, контрольованого так званою "ЛНР" два основні бойові танки Т-64 - за 2,7 км від лінії зіткнення.

Фото: Анастасія Грицанова

Безпосередньо біля підконтрольного Україні Олександрополя на відстані 22,3 км від лінії зіткнення зафіксували 4 самохідні гаубиці», - зазначив Хуг і додав, що в ніч на 29 січня камера СММ ОБСЄ, розміщена на Донецькій фільтрувальній станції, зафіксувала кількісне порушення режиму припинення вогню .

Фото: Анастасія Грицанова

При цьому він пообіцяв, що ОБСЄ працюватиме над відновленням мобільного зв'язку на всій території Донбасу. У Луганській області мережу вдалося відновити.

"Ми намагаємося поліпшити ситуацію в Донецьку, і на підконтрольних українському уряду, і не підконтрольних територіях, оскільки населення стоїть на першому місці.

Ми будемо намагатися відновити зв'язок на всій території області, крім деяких ділянок, близьких до лінії розмежування", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram