ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відбулося прощання з космонавтом Каденюком

Він помер 31 січня від серцевого нападу після ранкової пробіжки.

У п'ятницю, 2 лютого, в клубі Кабміну відбулося прощання з космонавтом Леонідом Каденюком. Він помер 31 січня від серцевого нападу після ранкової пробіжки в парку.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", церемонію прощання відвідали президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, віце-прем'єр Степан Кубів, міністр культури Євген Нищук, міністр екології Остап Семерак, голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Окрім того, попрощатися з першим українським космонавтом прибули директор Національного інституту стратегічних досліджень, радник президента України Володимир Горбулін, екс-спікер Верховної Ради Олександр Мороз, голова Управління держохорони Валерій Гелетей, мер Києва Віталій Кличко, народні депутати нинішнього і попередніх скликань Верховної Ради, а також значна кількість людей у військовій формі, у формі військово-повітряних сил України.

"Мені здавалося, що він до 100 років доживе. Я часто з ним спілкувався. Практично останні роки він був без роботи, незатребуваним, так би мовити, хоча він дуже талановита людина. Спілкуватися з ним було дуже легко, тому що він поводився стримано, не нагадуючи, що він мав можливість пишатися собою і своїм вчинком", - цитує Кучму агентство "Інтерфакс-Україна".

Поховають Каденюка на Байковому кладовищі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram