ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Перша черга Охматдиту буде приймати пацієнтів уже у 2018 році, - Гройсман

Прем'єр-міністр оглянув потужності оновленого лікарняного комплексу.

Перша черга Охматдиту буде приймати пацієнтів уже у 2018 році, - Гройсман
Фото: kmu.gov.ua

Перша черга оновленого комплексу республіканської дитячої клінічної лікарні "Охматдит" отримала сертифікат готовності об'єкта і вже наступного року буде приймати пацієнтів.

Про це повідомляють на сайті Кабінету Міністрів.

Голова уряду Володимир Гройсман оглянув потужності оновленого лікарняного комплексу, зокрема відділення гематології й онкозахворювань, які оснащені унікальним для України обладнанням.

Прем'єр підкреслив, що ще рік тому комплекс був "аварійною спорудою з розваленими комунікаціями і дахами, які протікають".

"Не було навіть документації... За рік ми все відновили, завершуємо будівництво та передаємо об'єкт лікарям, вони зможуть підготувати його до надання якісної допомоги", - зазначив Гройсман.

Будівництво другої черги лікарні почнеться наступного року.

"Ми акумулювали достатньо коштів. За ефективного використання їх вистачить. Думаю за 16-18 місяців ми завершимо всі будівельні роботи", - сказав Гройсман.

Фото: kmu.gov.ua
Нагадаємо, будівництво нового лікувально-діагностичного центру розпочали 2011 року, а восени 2013-го повністю зупинили через відсутність фінансування. У квітні 2015 року Кабінет Міністрів затвердив передачу будівництва нового центру на баланс МОЗ.

У 2016 році було вирішено розділити будівництво на пускові комплекси, щоб прискорити роботи і відкрити новий центр у два етапи, а також якомога швидше запустити закуплене у 2012 році медичне обладнання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram