ГоловнаСуспільствоПодії

На відкритті ялинки в Івано-Франківську петарда влучила в голову 17-річній дівчині

Лікування постраждалої оплатить міська влада.

На відкритті ялинки в Івано-Франківську петарда влучила в голову 17-річній дівчині

Під час відкриття новорічної ялинки в Івано-Франківську петарда відірвалася від феєрверку і влучила в голову 17-річній дівчині.

Про це повідомляє місцевий сайт "Курс".

Дівчина знепритомніла. На місці поліцейські надали їй першу допомогу, а потім медики госпіталізували її.

У прес-службі патрульної поліції "Курсу" уточнили, що потерпілу - 17-річну студентку першого курсу - госпіталізовано з травмами обличчя і голови. Вона втратила багато крові.

Пізніше начальник міського управління з надзвичайних ситуацій Ігор Влізло повідомив, що в лікарні дівчина опритомніла, загрози її життю немає.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцинків заявив, що лікування постраждалої оплатить місто, а також надасть матеріальну допомогу. Про це він повідомив у Фейсбуці.

"Зараз у виконавчому комітеті проводимо внутрішнє розслідування. Перше покарання - догану - отримають директор департаменту культури та начальник управління надзвичайних ситуацій за недотримання правил техніки безпеки під час проведення масових заходів. Крім того, мене обурює, чому мої підлеглі не виконують мого ж розпорядження про заборону піротехніки? ...А от організацією, яка забезпечувала феєрверк, займаються правоохоронні органи", - додав він.

Фото: kurs.if.ua

Марцинків підкреслив, що виконком найближчим часом ухвалить рішення про заборону піротехніки.

"Я від імені міської влади прошу вибачення в усіх, хто постраждав у результаті нещасного випадку.

Зараз потрібно вжити всіх заходів, щоб такого більше ніколи не повторилося. Прошу громадськість і окремі політичні сили не маніпулювати ситуацією, адже від нещасних випадків не застрахований ніхто", - додав мер.

Нагадаємо, в Києві з 2014 року і до завершення антитерористичної операції заборонено використання піротехніки.

2014 року міськрада Маріуполя також заборонила використання в місті піротехніки у зв'язку з прифронтовим становищем міста і проведенням бойових дій безпосередньо біля межі міста. Раніше продаж феєрверків повністю заборонив Харків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram