ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі псевдопедіатр отримав термін за смерть дитини після "процедур"

Обвинувачений мав освіту вчителя фізкультури і ніде не працював.

В Одесі псевдопедіатр отримав термін за смерть дитини після "процедур"
Фото: hronika.info

Приморський районний суд Одеси засудив до двох років і 10 місяців позбавлення волі чоловіка за лікувальну діяльність без спеціального дозволу та медичної освіти, що призвело до смерті дворічної дитини.

Про це повідомив прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко в Фейсбуці

Під час слідства встановлено, що в листопаді 2013 року чоловік познайомився з подружньою парою з Білгород-Дністровського, які мали двох дітей - 2-річного сина і 8-місячну доньку. Коли він дізнався, що їхній син захворів, він вдав із себе лікаря-педіатра і запропонував "лікувати" дитину водними процедурами.

Насправді, як з'ясували правоохоронці, обвинувачений мав освіту вчителя фізкультури і на той момент ніде не працював.

Такі "водні процедури" чоловік проводив з дітьми в одному з одеських басейнів - він занурював їх на деякий час під воду. Через певний час самопочуття хлопчика погіршилося. Його госпіталізували з діагнозом клінічна смерть унаслідок неповного утоплення. У лікарні дитина померла.

Суд визнав чоловіка винним у занятті лікувальною діяльністю без спеціального дозволу і належної медичної освіти, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 138 КК України). Засуджений своєї провини не визнав і заперечував проведення будь-яких процедур.

Нагадаємо, раніше в Одеській області 9-річний хлопчик впав в алкогольну кому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram