ГоловнаСуспільствоЖиття

Зламався монітор: особливості ремонту

Коли варто віддати монітор у ремонт, а коли потрібно купувати новий - розповість Регул Техно.

Зламався монітор: особливості ремонту

Поломка монітора комп'ютера - явище не рідкісне і може бути наслідком і браку, і неправильної експлуатації. Ремонт моніторів має свої особливості залежно від типу пристрою. Незважаючи на повсюдну поширеність РК-моніторів, до поломок схильні і «мастодонти» з електронно-променевою трубкою, і плазмові технологічні новинки. Тому було б хибно згадувати тільки найпопулярніші моделі.

Варто відзначити, що ремонт ЕПТ-моніторів зараз не окупає себе, оскільки його вартість і якість роботи пристрою в підсумку можуть бути невідповідними. ЕПТ-монітор зазвичай демонструє несправності в схемах живлення (блок чи ланцюги), відеопідсилювачі та вузлі обробки відеосигналу. Крім того, майстрові чимало скажуть плати монітора під час візуального огляду. Часто несправні конденсатори і транзистори можна візуально виявити, як і втрату вакууму з променевої трубки. Процес ремонту зазвичай передбачає випаювання несправних деталей і заміну їх новими.

Матриця РК-монітора залишається одним із найслабших місць цього пристрою. Будь-які наслідки механічного впливу, удару, падіння зазвичай не дозволяють відремонтувати матрицю без заміни її цілком. Поява горизонтальних і/або вертикальних смуг на екрані, різноманітних плям або точок свідчать про поломку такого типу. Несправності в системі живлення призводять до того, що монітор не вмикається взагалі або дає мерехтливе зображення, тоді як нерівномірність зображення вказує на несправність підсвічування. LED-підсвітку можна довести до ладу через заміну відповідної частини діодів, але тут потрібна допомога фахівця.

Плазмові монітори досить вимогливі пристрої в плані живлення і найбільш схильні до поломок цієї частини (блок живлення, система охолодження). Нерідкі також і механічні пошкодження екрана. Діагностика поломок цієї категорії пристроїв схожа з роботою з РК-моніторами.

Компанія «Регул-техно» бере у роботу монітори з несправностями будь-якого ступеня складності, тут також проводиться заправка картриджів у Києві й області, ремонт принтерів і ноутбуків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram