ГоловнаСуспільствоПодії

Колишній депутат отримав умовний термін за організацію референдуму "ДНР" у Великій Новосілці

Суддя врахував розкаяння і інвалідність підсудного.

Колишній депутат отримав умовний термін за організацію референдуму "ДНР" у Великій Новосілці
Фото: LB.ua

У Донецькій області винесено вирок колишньому депутатові Великоновосілківської селищної ради, який навесні 2014 року допомагав організувати т.зв. референдум "ДНР".

Як повідомила прес-служба прокуратури Донецької області, обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою, визнав свою провину і розкаявся. Також суддя врахував інвалідність підсудного і в підсумку призначив йому 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки за ст. 110 Кримінального кодексу - зазіхання на територіальну цілісність України.

Під час слідства було встановлено, що в квітні-травні 2014 року депутат брав активну участь у підготовці та проведенні на території селища Велика Новосілка незаконного референдуму про самостійність терористичної організації "ДНР".

За вказівками депутата серед членів "виборчої комісії" були розподілені заздалегідь підготовлені бюлетені, протоколи для ведення їх обліку та безпосередньо проведено референдум. Сам засуджений особисто здійснював контроль за роботою комісії, а після закінчення незаконного референдуму організував підрахунок результатів голосування і наказав передати бюлетені учасникам терористичної організації "ДНР".

Нагадаємо, Велика Новосілка зараз перебуває під контролем українського уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram