ГоловнаСуспільствоЖиття

ДНР повідомляє, що за неї проголосували 89% учасників псевдореферендуму

Сепаратисти заявили, що виборів президента України у Донецькій області не буде

Голова ЦВК так званої ДНР Роман Лягін оголосив результати "референдуму" про відокремлення Донецької області від України на прес-конференції в Донецьку, повідомляє РИА Новости.

"Через те, що рахувати бюлетені виявилося дивно легко, людей, які проголосували проти, виявилося досить небагато, і зіпсованих бюлетенів теж відсоток невеликий, нам вдалося провести підрахунок досить оперативно і швидко. Цифри є такими: "за" проголосували 89,7%, "проти" проголосували 10,19% і 0,74% бюлетенів були зіпсовані", - наводить агентство слова Лягіна, який підкреслив, що це остаточний результат "референдуму" по Донецькій області.

Він також додав, що підрахунок голосів проходив в прискореному режимі через напружену ситуацію, зокрема, в Красноармійську.

Підсумкова явка на заході склала 74,87%.

Окрім того, Лягін заявив, що президентські вибори в Донецькій області не відбудуться, але регіон відокремлюватися від України наразі не буде, і новий референдум не готується. Про це повідомив у своєму Twitter присутній на прес-конференції журналіст Федір Іваниця.

Журналіст також передав, що багато дільниць в Донецьку закрилися на годину раніше, ніж планувалося. Після цього частина бюлетенів була перевезена до райвиконкому, де проводився підрахунок голосів.

Як повідомляли, раніше СБУ оприлюднило запис розмови керівника руху "Русское единство" О. Баркашова (м. Москва) з лідером незареєстрованої організації "Православний Донбас" Д. Бойцовим (м. Донецьк) про те, щоб провести "референдум" із заздалегідь запланованим результатом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram