ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Facebook відключив систему штучного інтелекту, після того як боти винайшли свою мову

В американських ЗМІ з'явилися уривки з "діалогів".

Facebook відключив систему штучного інтелекту, після того як боти винайшли свою мову
Фото: Depositphotos/maxkabakov

Керівництво соціальної мережі  Facebook змушене було відключити свою систему штучного інтелекту, після того як машини почали спілкуватися власною, неіснуючою мовою, якої люди не розуміли

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Зазначають, що система використовує чат-боти, які спочатку створювали для спілкування з живими людьми, але поступово вони почали спілкуватися між собою. Спершу вони робили це англійською, але якоїсь миті почали листуватися мовою, яку самі створили протягом розвитку програми.

В американських ЗМІ з'явилися уривки з "діалогів" віртуальних співрозмовників [орфографія і пунктуація збережені].

Боб: Я можу можуЯЯ все решту.

Еліс: Кулі мають нуль для мене для мене для мене для мене для мене.

Експерти побоюються, що якщо боти почнуть активно спілкуватися власною мовою, то поступово стануть усе більш самостійними і зможуть функціонувати поза контролем IT-фахівців. Тим паче, що навіть досвідчені інженери не можуть повністю відстежувати перебіг мисленнєвого процесу спамерських пошукових роботів.

Кілька днів тому про штучний інтелект посперечалися голова Facebook Марк Цукерберг і засновник SpaceX, Tesla і PayPal Ілон Маск.

Виступаючи на саміті Національної асоціації губернаторів Сполучених Штатів, Маск назвав штучний інтелект "найбільшою загрозою, з якою стикається цивілізація". За його словами, якщо вчасно не втрутитися в процес розвитку цих систем, то буде надто пізно.

"Я продовжую бити на сполох, але поки люди самі не побачать роботів, які ходять вулицями й убивають людей, вони не дізнаються, як реагувати [на штучний інтелект]", - сказав він.

Заяви Маска роздратували засновника Facebook Марка Цукерберга, який назвав їх "доволі безвідповідальними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram