ГоловнаСуспільствоВійна

Курт Волкер об'їде половину Європи для переговорів про Україну

Його маршрут включає Донбас, Київ, Париж, Брюссель, Відень і Лондон.

Курт Волкер об'їде половину Європи для переговорів про Україну
Фото: Arizona PBS

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер 21 липня вирушив на Східну Україну, де він має зустрітися з постраждалими від російської агресії.

Про це йдеться на сайті Держдепартаменту США.

24 липня Волкер приїде в Київ для переговорів з посадовими особами щодо шляхів відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Після цього у нього запланована поїздка в Париж, щоб обговорити з представниками Франції та Німеччини перебіг переговорів у мінському (Україна, Росія, ОБСЄ) і нормандському (Україна, Росія, Франція, Німеччина) форматах.

Далі він заїде до Брюсселя для переговорів з представниками Євросоюзу та НАТО, а 26 липня відвідає Відень для зустрічей з керівництвом ОБСЄ з приводу роботи Спеціальної моніторингової місії. І нарешті після цього він полетить до Лондона на переговори з британською владою, вони теж будуть стосуватися України.

Нагадаємо, 7 липня держсекретар США Рекс Тіллерсон призначив колишнього постпреда США при НАТО Волкера спецпосланцем в Україні. Він координуватиме зусилля Держдепартаменту з врегулювання конфлікту в Україні.

Волкер фахівець у сфері міжнародних відносин. З 1986 року він працював аналітиком в ЦРУ, з 1988 року - у Держдепі США. У 1998 році Волкер став першим секретарем американської місії в НАТО, в 2005 році - заступником помічника держсекретаря у справах Європи і Євразії; а в 2008-2009 роках був постпредом США в НАТО.

Останні роки Волкер працював у Міжнародному республіканському інституті Маккейна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram