ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала в Києві російського шпигуна, який намагався завербувати військового

Чоловік збирав секретну інформацію про ЗСУ.

СБУ затримала в Києві російського шпигуна, який намагався завербувати військового
Фото: Пресс-служба СБУ

Співробітники Служби безпеки затримали в Києві агента спецслужб Російської Федерації, який намагався отримати секретну військову документацію і завербувати представника Міністерства оборони.

Про це повідомила прес-служба СБУ у Фейсбуці.

"Уродженець і житель Донецька, який час від часу перебував у Києві, за завданням російських спецслужб мав намір отримати інформацію про особовий склад, забезпечення, дислокацію, озброєння і переміщення уздовж лінії розмежування військових частин і з'єднань Збройних Сил України та Нацгвардії. Також його цікавили постачання в Україну військового озброєння і техніки країнами-членами НАТО, проведення українсько-американських навчань «Сі Бриз 2017», установчі дані про офіцерів - інструкторів ЗС США, які готують українських військовослужбовців", - йдеться в повідомленні.

Щоб отримати інформацію, шпигун налагодив конфіденційні відносини з колишнім офіцером ЗСУ, через якого за винагороду хотів отримати секретні матеріали Генерального штабу ЗСУ та дані на посадових осіб Міноборони, які мають доступ до закритої інформації.

Фото: Прес-центр СБУ

Затриманому повідомлено про підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу. Матеріали направлено до суду для обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Фото: Прес-центр СБУ

Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов закликав активніше шукати російську агентуру  для обміну на заручників-українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram