ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один військовий, ще одного поранено

Бойовики 25 разів порушили режим припинення вогню.

За добу на Донбасі загинув один військовий, ще одного поранено
Фото: Макс Левин

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається неспокійною. За минулу добу бойовики 25 разів порушили домовленості про припинення вогню, тричі застосовуючи міномети. В результаті один військовослужбовець загинув, ще одного було поранено.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Приморському напрямку зафіксовано 11 обстрілів. Зі стрілецької зброї і гранатометів бойовики били по опорних пунктах сил АТО в районі Широкиного, Лебединського, Водяного, Гнутового, Павлополя, Новотроїцького та Мар'їнки. Поблизу Широкиного також відкривали вогонь з 82-міліметрових мінометів, а біля Павлополя застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм.

На Донецькому напрямку терористи здійснили вісім збройних провокацій. Вранці та вдень вони сконцентрували вогонь у північному передмісті тимчасово окупованого Донецька, неодноразово відкривали вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів і час від часу - з озброєння БМП з оборонних укріплень сил АТО в районі Авдіївки, Опитного, Пісків і Невельського. Пізно ввечері бойовики провели щільний обстріл позицій ЗСУ в районі Троїцького, що на кордоні Донецької та Луганської областей. Тут терористи застосовували міномети калібру 120 мм, озброєння БМП, гранатомети різних модифікацій і великокаліберні кулемети.

На Луганському напрямку також було неспокійно. Бойовики шість разів обстріляли опорні пункти ЗСУ, але забороненої зброї не застосовували. Під вогонь гранатометів та інших зразків піхотного озброєння потрапили підрозділи військових, які тримають оборону в районі Старого Айдару, Жовтого, Станиці Луганської, Дінця і Кримського.

Нагадаємо, 10 липня Рада національної безпеки і оборони розгляне законопроект про деокупацію непідконтрольних районів Донецької і Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram