ГоловнаСуспільствоВійна

Справу власника арештованого кримського вантажу, який намагався підкупити прокурора, передано до суду

Громадянина Молдови Неруха затримали в грудні минулого року.

Справу власника арештованого кримського вантажу, який намагався підкупити прокурора, передано до суду
Фото: goodvin.info

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно громадянина Молдови Сергія Неруха, який хотів підкупити прокурора, щоб той сприяв зняттю арешту з судна Sky Moon, яке незаконно заходило в порт Криму.

Про це повідомляє прес-служба САП у Фейсбуці.

Відзначають, що Нерух "у своїх інтересах і в інтересах компанії - нерезидента України, співвласником якої він є, з метою зняття арешту з судна, затриманого під час проведення досудового розслідування, а також вантажу - товарної партії технічної соди в кількості 3 005,2 тонни, щоб уникнути можливості конфіскації цінного рухомого майна ... передав військовому прокурору Південного регіону неправомірну вигоду в сумі 75 тис. доларів США за вчинення процесуальних дій, спрямованих на зняття арешту з вказаного судна, а також вантажу".

Неруха затримали "на гарячому" 29 грудня минулого року.

Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 КК (давання хабара), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від чотирьох до восьми років із конфіскацією майна або без неї.

Нагадаємо, в січні Печерський райсуд Києва встановив розмір застави для Неруха в розмірі 1,378 млн гривень. Йому також було пред'явлено звинувачення, суд помістив його під варту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram