ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ розслідує справу полковника поліції Голубана, якого підозрюють у зраді

Подробиці можуть бути оприлюднені лише з дозволу слідчого або прокурора.

СБУ розслідує справу полковника поліції Голубана, якого підозрюють у зраді
Юрий Голубан
Фото: mvs.gov.ua

Служба безпеки почала розслідування проти командира спецроти поліції Донецької області Юрія Голубана за підозрою в державній зраді.

Про це йдеться у відповіді СБУ на відповідний запит "Українських новин".

"На Ваш запит від 5 липня щодо Юрія Голубана повідомляємо: головним слідчим управлінням за фактом можливого вчинення зазначеною особою державної зради внесено відомості в ЄРДР", - ідеться в повідомленні.

У квітні Генеральна прокуратура визначила підслідність у цьому кримінальному провадженні за слідчим відділом Управління СБУ в Донецькій області.

Відзначено, що подробиці досудового розслідування можуть бути оприлюднені лише з дозволу слідчого або прокурора.

Нагадаємо, Нацполіція попросила СБУ перевірити інформацію про службу Голубана в батальйоні "Восток" бойовиків "ДНР". Відзначають, що під час моніторингу соцмереж було виявлено низку відеозаписів провокаційного характеру, які поширюються з ініціативи ватажка батальйону "Восток" Олександра Ходаковського. Він стверджує, що поліцейський Голубан був бійцем його батальйону навесні 2014 року. Поліція вважає відео змонтованим.

У березні рота спецназу поліції під командуванням Голубана зупинила на блокпосту біля Слов'янська нардепа Володимира Парасюка і прихильників залізничної блокади на Донбасі. Між ними сталася бійка, в якій постраждали семеро поліцейських.

Пізніше президент Петро Порошенко нагородив Голубана орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram