ГоловнаСуспільствоВійна

При "ДНР" горлівський "Стирол" випускає лише пластикові стаканчики

Велику частину устаткування підприємства законсервовано.

При "ДНР" горлівський "Стирол" випускає лише пластикові стаканчики
Фото: Макс Левин

На "націоналізованому" бойовиками "ДНР" хімічному концерні "Стирол" в окупованій Горлівці працює лише цех з виробництва пластикового посуду - впродовж восьмигодинного робочого дня підприємство виробляє 150 тис. пластикових стаканчиків.

Про це пише видання "Публічні люди" з посиланням на сюжет місцевого телеканалу.

"Найголовніше завдання - збереження трудового колективу. Все направлено на те, щоб ми зараз знайшли завдяки зовнішнім підрядам усій «ДНР» роботу, за яку люди можуть отримувати гроші. Далі ми будемо сировину все-таки отримувати. Схоже, це буде серпень-кінець року. Ну і до кінця літа ми плануємо запустити половину південного майданчика - органічне виробництво", - розповів директор департаменту з соціальних питань підприємства Юрій Закаблук.

За його словами, для цієї роботи планують найняти до 1300 осіб. Поки ж на "Стиролі" більша частина обладнання законсервована.

Нагадаємо, раніше ватажки "ДНР" неодноразово обіцяли запустити підприємство, але після зупинки в 2014 році завод так і не запрацював. Зокрема, новий "директор" Артем Сердюков запевняв, що підприємство запрацює до кінця літа 2017 року. Водночас "міністр промисловості ДНР" Олексій Грановський констатував, що на повну виробничу потужність запустити "Стирол" не вдасться.

Після "націоналізації" від "ДНР" на заводі налічується 2088 осіб, при цьому фактично працюють тільки 82. "Стирол" входить у холдинг Ostchem Дмитра Фірташа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram