ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено двох військових

Бойовики 48 разів відкривали вогонь по силах АТО.

За добу на Донбасі поранено двох військових
Фото: Макс Левин

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається складною, але цілком контрольованою українськими військовослужбовцями. За минулу добу зафіксовано 48 обстрілів з боку бойовиків, у результаті двоє бійців АТО отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Приморському напрямку терористи 17 разів відкривали вогонь проти ЗСУ. У неділю ввечері позиції військових у районі Широкиного були обстріляні з мінометів калібру 120 мм, а в районі Водяного кілька разів бив ворожий танк. Бойців сил АТО біля Гнутового обстрілювали з 82-міліметрових мінометів, а біля Павлополя - з озброєння БМП. На тих самих ділянках лінії зіткнення, а також недалеко від Лебединського, Чермалика та Новотроїцького бойовики періодично застосовували стрілецьку зброю і гранатомети.

На Донецькому напрямку бойовики порушували режим тиші протягом 24 годин, найчастіше - на підступах до Авдіївки. Неодноразово терористи відкривали інтенсивний вогонь по опорних пунктах у південному передмісті Авдіївки з 82-міліметрових і 120-міліметрових мінометів, а також засобів ураження меншого калібру. На сході, біля Кам'янки, застосовувалися міномети калібру 82 мм і зенітна установка. З мінометів, стрілецької зброї і гранатометів били по Верхньоторецьку, Опитному і Пісках. З передмістя тимчасово окупованої Горлівки вели вогонь по Зайцевому і Майорську.

Окрім того, близько 19:00 у неділю бойовики з боку окупованої Ясинуватої обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію.

На Луганському напрямку зафіксовано сім фактів застосування зброї бойовиками. Зі 120-міліметрових мінометів, гранатометів і стрілецької зброї обстрілювали позиції ЗСУ поблизу Троїцького. Біля Кримського і Золотого били з мінометів калібру 82 мм, а районі Малинового застосовували автоматичні станкові гранатомети.

Нагадаємо, в суботу в результаті обстрілу були поранені семеро військовослужбовців. У неділю втрат не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram