ГоловнаСуспільствоЖиття

Львів пригрозив розривати договори з перевізниками, які скидають сміття за межами полігонів

Інформація, що сміття, яке скинули в Київській області, саме зі Львова - не підтверджена, заявили в міськраді. 

Львів пригрозив розривати договори з перевізниками, які скидають сміття за межами полігонів
Фото: 032.ua

Львівська міська рада має намір розривати договори з перевізниками, які скидають сміття за межами полігонів,  повідомляє  прес-служба міськради.

"Позиція Львівської міської ради залишається принциповою - усі, хто здійснює скиди сміття поза межами полігонів ... мають бути притягнені до відповідальності найсуворішим чином", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, якщо правоохоронцями буде встановлено зв'язок між львівськими перевізниками і тими, хто скидає сміття за межами полігонів, щодо перевізників буде вжито заходів - розірвання договору.

"Зараз інформація, що сміття, яке скинули в Київській області, саме зі Львова - не підтверджена", - заявив заступник мера Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

Раніше у ЗМІ повідомлялося, що сміття зі Львова було скинуте в Підгірцях Обухівського району Київської області. 

 

Як повідомлялося, 21 квітня мер Львова Андрій Садовий, голова обласної державної адміністрації Олег Синютка та голова обласної ради Олександр Ганущин підписали 2-річний меморандум про співпрацю з вивезення та утилізації сміття на полігонах 19 міст області до усунення Львівською міською радою проблеми з твердими побутовими відходами.

Компанії Grandblue Environment (Китай), Ekoprojekt і EKOWAT (обидві - Польща) мають намір побудувати сміттєспалювальний завод у Львівській області.

Станом на 12 травня лише 3 міста з 19 виконують зобов'язання меморандуму про утилізацію сміття зі Львова.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції і розвитку має намір виділити Львову до 20 млн євро на вирішення проблеми з утилізацією сміття.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram