ГоловнаСуспільствоЖиття

Голова Донецької ВЦА пообіцяв ₴ 30 млн місту, яке першим проведе повну українізацію

Гроші будуть виділені з обласного бюджету, який вдалося перевиконати. 

Голова Донецької ВЦА пообіцяв ₴ 30 млн місту, яке першим проведе повну українізацію
Фото: obozrevatel.com

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський обіцяє виділити 30 млн грн на розвиток інфраструктури міста, яке першим в області перекладе всі назви і вивіски українською мовою.

"Хоч би хто там що не казав і що не трактував, а ми і далі будемо проводити стратегію на розширення і підтримку українськості Донбасу. 30 мільйонів гривень отримає на розвиток інфраструктури місто, яке першим повністю перекладе всі інформаційні та рекламні вивіски українською мовою. Серед іншого і таблички з назвами вулиць. Працюємо не заборонами, а стимулюванням. Але тут важливий стратегічний результат", - написав Жебрівський у Facebook.

Крім нагороди місту, яке першим завершить українізацію, передбачено 20 млн грн за друге місце, за третє -10 млн, передає Радіо Свобода. Гроші будуть виділені з обласного бюджету, який вдалося перевиконати, заявив голова Донецької обладміністрації.

"Це такий стимул, така цукерка. Зараз дуже хочеться побачити: що коли в'їжджаєш у Донецьку область - це Україна. Це візуалізація, насамперед - це реклама, вивіски. В українському місті, з українськими вивісками мають бути класні дороги, і це також додатковий стимул. Оскільки там, де українське, там модерн", - зазначив Жебрівський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram